Osobni razvoj, Samopouzdanje

5 brutalno istinitih smjernica za život

Svjesni smo našeg okruženja, znamo da ubrzan svijet često traži previše od nas, također smo svjesni da pritisak dolazi sa svih strana pa se izgubimo u moru očekivanja, što društvenih što osobnih. Ponekad je potrebno poslušati smjernice za život kako bi stvorili novu percepciju vlastite realnosti i napokon se zaljubili u život.

Ne možete se svidjeti svima

Koliko god se trudili nekim ljudima se uopće nećete svidjeti, dapače učiniti će sve u svojoj moći da ne uspijete. Bilo to verbalnim vrijeđanjem, emocionalnom ucjenom, fizičkim maltretiranjem ili podmetanjem iza leđa, njima nije bitno, ne biraju način ni mjesto. Kako prepoznati psihopate?

Zapamtite da to rade zbog svog osobnog iskustva. Nijedna sretna i zadovoljna osoba neće maltretirati druge ljude, tako da već znate da ste sretniji od njih i njima to izrazito smeta. Zapamtite da je to bitka koju oni vode sami sa sobom, vi ste se našli na tom putu. Pogotovo ako ste empati ili preosjetljive osobe. Naučite kako prepoznati da ste hiperosjetljivi.

Vas se to zapravo ne tiče. Niste tu da vodite njihove bitke. Naučite nešto iz nastale svađe, zatim te lekcije ponesite sa sobom u nove životne pustolovine.

“Ako provodiš svoje vrijeme nadajući se da će netko patiti zato jer te povrijedio, onda im dopuštaš, po drugi put, da te povrijede u tvom umu.” Shannon L. Alder

Promijenite fokus,  maknite svoj fokus sa negativnosti. Radije, fokusirajte se na ona iskustva koja želite imati u svom životu!

Nikad nećete biti savršeni

Vrijeme je da prihvatite sve svoje pogreške i započnete s poslom. Čim napravite jedan korak naprijed, bolje je nego nijedan. Nemojte se osuđivati i vraćati u prošlost, i koliko god bili na dnu uvijek možete krenuti naprijed. Savršenstvo zapravo ne postoji, to je zamka uma. Ljudski život je pun izazova i padova, tako napredujemo. 

”Perfekcionizam je destruktivna navika zato jer ne postoji savršenost. To je nedostižan cilj.” Brene Brown

Ako već niste prepoznali ovu destruktivnu naviku, naučite kako izbjeći klopku perfekcionizma.

Ništa izvanjsko vas neće usrećiti

Vanjske stvari nas mogu usrećiti kratkoročno, svi smo to doživjeli.

No, vrlo brzo tražimo novu zanimaciju. Mi kao ljudska bića uvijek težimo rastu i napretku, to nam je u prirodi. 

”Sreća je unutrašnji posao.” OblakMudrosti

Nećete živjeti zauvijek

Svi ćemo umrijeti jednog dana, i ova činjenica kod mnogih može pokrenuti buđenje. Može vam otvoriti oči da napokon pogledate kakve vas ljepote okružuju i da ste dobili mogućnost da još jedan dan otvorite oči i ugledate svo to obilje oko vas. Život je prekratak za gubljenje vremena na nebitne stvari, budite svjesni toga.

Vrijeme je dragocjeno

Nemojte gubiti vrijeme na ono što vam nije bitno. Ima li smisla gubiti svoje dragocjeno vrijeme na ljude koje ne volite, na stvari koje vam ne trebaju, na brigu o događajima koji vas unesrećuju?

Koristite svoje dragocjeno vrijeme na ono što je bitno za VAS.

”Izgubljeno vrijeme se nikada ne može vratiti.” Benjamin Franklin

Vjerujem da ste većinu ovih stvari znali, ali užurbanost svakodnevice nam može potpuno oduzeti pažnju. Zato je uvijek bitno postaviti prioritete u životu i raditi na svojim ciljevima. 

Oblak Mudrosti

Oblakmudrosti je blog o osobnom razvoju. Ovdje ćete pronaći savjete za osobni razvoj, samopouzdanje, komunikaciju. Također teme kao što su narcisi i empati te visokoosjetljive osobe. Inspirativne i poučne priče te motivacija. Blog služi u edukativne svrhe i nije zamjena za stručnu pomoć.
Kontakt: oblakmudrosti@gmail.com

Možda ti se svidi...