Komunikacija, Osobni razvoj

Kako briljirati u društvenim situacijama?

Svi smo se ponekad našli u društvenim situacijama iz kojih nismo izašli baš zadovoljni. U čemu je problem? Kasnije se uhvatimo za glavu i analiziramo šta smo mogli napraviti – to je siguran put do stresa. Pretjerano analiziranje i vraćanje u prošlost, smišljanje scenarija nije pogodno za zdravlje. Samo se vratite u sadašnji trenutak, nemojte bježati u prošlost i sažalijevati se niti bježati u budućnost i biti zabrinuti, pokušajte naći unutrašnji mir. A što se tiče društvenih situacija, briljirajte ovako:

Neka tvoje tijelo PRIČA

Tvoj stav, položaj ramena, položaj glave. Sve je to jako bitno u komunikaciji sa drugim ljudima. Ljudi koji imaju samopouzdanja drže uspravna ramena, hodaju uzdignute glave i to odražava njihov veličanstven stav. Budi veličanstven dok hodaš, nosi nevidljiv plašt, i samo pusti neka tvoje tijelo priča svoju priču, svi će ju čuti prije nego progovoriš.

Budi svjesna svog tona govora

Jesi pretih? Preglasan? Prebrz? Prespor? Sve su to nesvjesne odlike koje ako ne kontroliraš ne možeš iskoristit u pravu svrhu. Ako želiš nekoga zadiviti na intervjuu za razgovor, nećeš biti tiha, plaha i nerazgovjetna visibaba, nego ćeš biti hrabri suncokret okrenut prema suncu kad najjače upeče!

Dobro slušaj

Poštovanje možeš izraziti na više načina. Jedan od njih je pozorno slušanje govornika, nenametljiv pogled u oči i održavanje koncentracije na ono što želiš čuti. Što se tiče odlika nepoštovanja, koje sam spomenula u prošlom postu, tu nema puno čekanja. Nepoštovanje se ne tretira čekanjem, reakcija, posebice diplomatska je potrebna pri prvim znacima nepoštovanja!

Test perspektive ili reality check

Puno puta nas anksiozne misli sprječavaju da odemo na neki sastanak, ili da sudjelujemo u nekom projektu ili da posjetimo svekrvu. Sve su to različite situacije sa različitim mislima koje nam ne služe! Stanite na trenutak i podsjetite se da ste vi kapetan svog broda. Nitko vam ne može pokvariti dan ako mu vi ne dopustite. Pogledajte malo iz neke druge perspektive svoju sitauciju. Netko bi bio presretan da ima priliku ići na poslovne sastanke, netko nema posla i moli se za ono što vi imate! Netko bi dao sve da radi u timu i da može sudjelovati u zanimljivim projektima, pronađite ono pozitivno u vašoj situaciji i odmah ćete vidjeti drugu perspektivu. Što se tiče svekrve, samo se udobno smjestite i nasmiješite, to je najveća kolektivna zamka u koju sve ponosne snahe upadnu. Ako ste postavili granice i iskomunicirali s mužem što želite i dobili potvrdan odgovor, čega se bojite? Sve ovisi od odnosa vas i vašeg muža, vaš partner je taj koji treba preuzeti odgovornost što se tiče njegovih roditelja, ali o tome jednom drugom prilikom. Dajte da biste primili, dajte komplimente i osmijehe!

Oblak Mudrosti

Oblakmudrosti je blog o osobnom razvoju. Ovdje ćete pronaći savjete za osobni razvoj, samopouzdanje, komunikaciju. Također teme kao što su narcisi i empati te visokoosjetljive osobe. Inspirativne i poučne priče te motivacija. Blog služi u edukativne svrhe i nije zamjena za stručnu pomoć.
Kontakt: oblakmudrosti@gmail.com

Možda ti se svidi...