Osobni razvoj, Samopouzdanje

Promjena percepcije – Sve se uvijek odvija za moje dobro!

“Bog  najbolje zna šta mi treba, on je odlučio da mi je u ovom trenutku takva situacija potrebna.”

 ”Sve se uvijek odvija za moje dobro!”

Ovdje leži mudrost našeg odnosa sa drugima i našeg odnosa sa Bogom. Kad god se osjetiš loše, samo se sjeti ove rečenice i podsjeti se da je život samo igra bez granica. U određenom trenutku nam je potrebno doživjeti neke stvari da shvatimo svoju vrijednost. Nemojte se grčevito držati određenih osoba i situacija, čim stisnete šaku sav pijesak bježi iz nje.

Ostajemo ispred zatvorenih vrata, takve osobe odlaze iz našeg života jer nas Bog voli i želi da nas okrene na put ljubavi. Računajte na Boga, i na sebe. Drugi ljudi nisu izvor vaše sreće.

Kad vam netko okrene leđa, samo se zahvalite i pomolite se Bogu. Naša energija ne dolazi od drugih, Bog je izvor naše energije. Dokle god smo mi nepresušan izvor ljubavi, na način kako je Bog nama daje, bezuvjetno, mi ćemo biti privlačan magnet za druge i nećemo imati problematične odnose.

Ljubav nije očekivanje, ljubav nije trgovina, i kad počnemo bezuvjetno voljeti onda se naše srce otvara na bezbroj mogućnosti koje nas čekaju, ljepota koju nismo mogli sanjati ni u najluđim snovima.

Samo se opusti, samo diši i živi ljubav.

Možda smo sami, ali nikad nismo usamljeni. Božja ljubav je uvijek uz nas, samo je moramo biti svjesni.

“Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom pameti svojom!”

‘’Ljubi svojega bližnjega kao samoga sebe!”

Živimo tako da sadimo sjeme u njivu života, a sjeme može biti sve – misao, emocija, djelo, riječ. Ego je oklop koji nam ne dopušta da pristupimo centru našeg bića koja je čista božanska ljubav. Ego nam ne dopušta da poteče čista iskra ljubavi iz nas, pa “volimo” selektivno samo ono što podilazi našem egu, ne volimo ljude koje ne razumijemo, koji ne razmišljaju kao mi ili ne vjeruju isto kao mi. Sve oko nas su duše, ali nas ne zanima kako se netko osjeća zbog naših djela, bitno nam je samo da je nama dobro i da otmemo djelić sreće za sebe. Pustite ego, neka služi samo logici i individualnosti, usmjerite ga da bude koristan, a ne štetan. Ego ponekad sprječava otvaranje ljubavi, ali samo zato jer nas želi zaštititi. Neka vam bude putnik, a ne kormilar broda. Vaša duša je kormilar, a ona je čista nepresušna ljubav. Volite čisto, iskreno, kao malo dijete, to je ključ lakoće življenja.

Oblak Mudrosti

Oblakmudrosti je blog o osobnom razvoju. Ovdje ćete pronaći savjete za osobni razvoj, samopouzdanje, komunikaciju. Također teme kao što su narcisi i empati te visokoosjetljive osobe. Inspirativne i poučne priče te motivacija. Blog služi u edukativne svrhe i nije zamjena za stručnu pomoć.
Kontakt: oblakmudrosti@gmail.com

Možda ti se svidi...