Osobni razvoj, Samopouzdanje

Moć jasne vizije

Učitelj streličarstva je jednog dana podučavao svoje učenike. Jednom je na stablo objesio metu, a zatim svakog učenika pitao što vidi.

Jedan je odgovorio: ” Vidim stablo i na njemu obješenu metu.”

Drugi je rekao: ”Vidim deblo, lišće, sunce, ptice na nebu…”

Odgovori drugih učenika bili su slični.

Zatim je učitelj prišao svom najboljem učeniku i pitao ga što vidi.

”Ne mogu vidjeti ništa osim mete.” Odgovorio je najbolji učenik.

Učitelj se okrenuo ostalim učenicima i rekao:

”Samo takav čovjek može pogoditi cilj!”

Moć jasne vizije je sredstvo postizanja cilja

Tijekom povijesti je uvijek bilo onih koji su uspješni i onih koji su neuspješni. Ako sagledate situaciju iz malo dublje perspektive uvidjeti ćete da nikad nije do vremena, nego da je uvijek do individue. I u vrijeme velikih tegoba, postojali su carevi i robovi, kraljevi i podanici, poduzetnici i radnici. U današnje vrijeme recesije, također imate ljude koji žive neopterećeno i one koji preživljavaju. Kad vam je nepoznat pojam ”visok datum” ili ”akcija na piletinu” spadate u onu prvu kategoriju. Ono što razlikuje uspješnog čovjeka od neuspješnog, je između ostalog, moć jasne vizije. Oni koji se mogu fokusirati na uspjeh, oni koji vjeruju da je uspjeh neizbježan, oni će to i postići. Ne možete imati malo vjere, ili malo sumnje. To je kao da kažete da ste malo trudni ili malo živi. Ili vjerujete ili ne vjerujete. Onaj koji vidi metu, i ništa osim mete, taj će pogoditi metu. Njegova energija je potpuno usmjerena na metu, a fokus na cilj je osnovna stvar za postići cilj.

Oblak Mudrosti

Oblakmudrosti je blog o osobnom razvoju. Ovdje ćete pronaći savjete za osobni razvoj, samopouzdanje, komunikaciju. Također teme kao što su narcisi i empati te visokoosjetljive osobe. Inspirativne i poučne priče te motivacija. Blog služi u edukativne svrhe i nije zamjena za stručnu pomoć.
Kontakt: oblakmudrosti@gmail.com

Možda ti se svidi...