Komunikacija, Osobni razvoj

Kako napredovati u životu? 5 praktičnih savjeta za osobni razvoj

Vjera u svoje sposobnosti

Negdje u svijetu postoji netko tko radi istu stvar koju vi želite raditi, sa manje iskustva, manje znanja, manje godina i manje mogućnosti. Negdje u svijetu taj netko je uzeo stvar u svoje ruke, vjerovao u sebe i riskirao. Taj netko radi ono što vi želite raditi, i sve što vas razlikuje jest da taj netko vjeruje u sebe. Kada vjerujete u svoje sposobnosti onda imate motivaciju da napredujete u životu. Ne morate to zaslužiti niti tražiti dopuštenje od ikoga, samo trebate čvrsto odlučiti da izađete iz svoje zone komfora i da poduzmete akciju.

Emocionalna snaga

Nastaviti ćete sa patnjom ako imate istu emocionalnu reakciju na ono što vam govore, na ono što vas vrijeđa i potiče stres. Prava emocionalna snaga leži u tome da se opustite i promotrite stvari iz druge perspektive. Bilo bi dobro da u tom trenutku uključite logiku. Uključite mozak, a isključite emocije. Puno puta čujemo kako za velike odluke treba biti hladne glave, u ovom slučaju to vrijedi. Ako vas riječi mogu kontrolirati to znači da vas svatko može kontrolirati. Dopustite da to prođe pored vas, da se ne uključujete u ono što vas vrijeđa. To je emocionalna snaga koja vas jača, i daje vam prednost.

Navike koje život znače

Osoba koja ćete biti za pet godina uvelike ovisi o tome čemu ćete se posvetiti, kojim ljudima ćete se okružiti, koje navike ćete usvojiti i koje razgovore ćete voditi svaki dan. Ono što mnogi zaboravljaju kod osobnog razvoja je moć malih stvari. Kada usvojite naviku da pričate pozitivno o sebi, da ste zadovoljni sobom, da napredujete u poslu, da imate prijatelje, da se odlično nosite sa situacijama koje vam dolaze – u bližoj budućnosti ćete živjeti ono što svaki dan pričate. Kada usvojite naviku da svaki dan radite na svojim ciljevima samo je pitanje vremena kada će se ostvariti.

Prihvaćanje

Prihvatite sebe, onakvi kakvi jeste. Ističite svoje vrline a radite na svojim manama. Bilo bi lažno svjedočiti da smo svi savršeni, jer nitko nije savršen. Budite zahvalni na onome što imate i što jeste, jer je to prvi korak da imate više onoga na čemu možete biti zahvalni.

Organizacija života

Život je jedna velika struktura, uvedite red u kaos. Postavite prioritete, ciljeve i zadatke. Jedna od ključnih razlika između ostvarenih ljudi i onih koji to nisu, je da ovi prvi imaju popis ciljeva. Prva stvar koju možete napraviti za sebe je da uzmete olovku i papir i napišete svoje ciljeve. Imate pravo na sve želje koje možete poželjeti, nema granica. Dream big!

Oblak Mudrosti

Oblakmudrosti je blog o osobnom razvoju. Ovdje ćete pronaći savjete za osobni razvoj, samopouzdanje, komunikaciju. Također teme kao što su narcisi i empati te visokoosjetljive osobe. Inspirativne i poučne priče te motivacija. Blog služi u edukativne svrhe i nije zamjena za stručnu pomoć.
Kontakt: oblakmudrosti@gmail.com

Možda ti se svidi...