Osobni razvoj, Samopouzdanje

Nedostatak discipline i kako to promijeniti

”Motivacija te pokreće, ali jedino uz disciplinu rasteš.” John C. Maxwell

Postoji mnogo razloga zašto osoba nije disciplinirana, nema cilj, nema motivaciju, nema inspiraciju, ima štetne navike ili prevelika očekivanja. Stvar nije u tome da uvijek budete savršeni kao robot, stvar je u tome da otkrijete koje je to unutarnje nezadovoljstvo koje vas drži prikovanima za prošlost.

Disciplinu je nemoguće postići u jednom danu, to vam mora postati način života. Kada to prihvatite onda je to jasan znak da ste spremni na promjene.

Da, obično su tu izgovori i uvijek postoji razlog zašto ne želiš nešto napraviti. Da, izgovori će postojati i kasnije, neće nestati. Pitanje je samo hoćeš li im dati pozornost ili ne.

Pronađi razlog zbog kojeg ćeš nešto dobro napraviti za sebe. Čim imaš svoje ZAŠTO, naći ćeš i KAKO.

Poanta je u malim navikama, ako već niste pročitali knjigu Mini Habits od Stephena Guise-a, od srca vam ju preporučam. U knjizi autor objašnjava moć malih navika koje čine doživotnu promjenu.

”Mali koraci vas ne usporavaju, oni su ključni za napredak.” Stephen Guise

Ako potrošite istu energiju koju ste potrošili na pronalaženje razloga na stvari koje vam poboljšavaju život, to će biti ispunjen život i nagrada.

”Kada radite na sebi pomalo svaki dan, ima veći učinak nego da radite puno na sebi jedan dan.”

Stephen Guise

Započnite dan s – “Pronaći ću sve razloge zašto je to za mene nužno” i opravdanja će se izgubiti.

Ovo će samo promijeniti percepciju, a to je ključ novih navika. Promjena fokusa mijenja tok energije. Iz fokusa na opravdanja, sada energija ide u suprotnom smjeru i samim time stvara put za napredak.

Ne morate vidjeti cijelo stepenište, morate samo napraviti prvi korak. Svaka promjena koja dolazi preko noći, isto tako i odlazi. Vjerovati da ćete od sutra postati najdiscipliniranija osoba na svijetu samo zato jer ste zapisali u svoj planer da jedete salatu i idete u teretanu. Od sutra, naravno. To ima jednako smisla kao da osoba (početnik) koja se priprema za maraton odmah trči 20 kilometara u jednom danu kao profesionalac. Ne. Za prave rezultate potrebno je vrijeme, rad, trud, strpljenje.

”Tek kada si odgovoran za vlastito ponašanje imaš moć da ga promijeniš.” Yolanda Lewis

Oblak Mudrosti

Oblakmudrosti je blog o osobnom razvoju. Ovdje ćete pronaći savjete za osobni razvoj, samopouzdanje, komunikaciju. Također teme kao što su narcisi i empati te visokoosjetljive osobe. Inspirativne i poučne priče te motivacija. Blog služi u edukativne svrhe i nije zamjena za stručnu pomoć.
Kontakt: oblakmudrosti@gmail.com

Možda ti se svidi...